Hoe wordt Seguröll geplaatst

1. Starten met plaatsen, is materiaal aanbrengen

Bij aankomst op de werf, weten we op basis van een vooraf gemaakte schets hoe de installatie moet worden geplaatst.
Het materiaal wordt tot aan de vijver of zwembad gebracht en over de omtrek heen op de juiste plaats gebracht.
De Seguroll onderdelen zitten verpakt in langwerpige kartonnen dozen.

2. Eerste werk, de putten maken voor de stabilisatie van de palen

Omdat Seguröll een opgespannen systeem is, kunnen heel grote trekkrachten ontstaan. Een degelijke verankering, zoals een betonnen ondergrond, is noodzakelijk.
Op vele plaatsen kunnen we de Seguröll onderdelen in de grond of in het gazon plaatsen. We zorgen voor een verankeringsput van 40cm x 40cm en 50cm diep.

3. Het verankerings-kaliber voor de doekpaal wordt klaargezet

In voorbereiding van de plaatsing zijn alle verankerings-kalibers van de palen klaargemaakt op het bedrijf. Voor het plaatsen van een doekpaal wordt de plaatsingsvoet van de paal vastgemaakt op het betonnen kaliber. Alles staat klaar om te verankeren in sneldrogend beton.

4. De juiste plaats bepalen van alle verschillende onderdelen is belangrijk

Na een korte check-up van alle maten worden ook de putten voor de kleine steunpalen gemaakt. De plaatsingskalibers worden voorbereid en klaargezet.
Ook voor de kleinere ondersteuningspalen voorzien wij een stevige ondergrondse constructie om alle trekkrachten op te vangen.

5. De eerste doekpaal plaatsen als vertrekpunt

Als eerste beginnen we met het vastzetten van de doekpalen. Om alles mooi te kunnen aflijnen ten opzicht van de vijver is het belangrijk deze palen als vertrekpunt te nemen. Omdat doekpalen met een draaihendel worden bediend worden deze steeds minstens 20cm van muur of schutting af geplaatst.

6. Een tweede doekpaal vastzetten volgt na de eerste

Alles mooi afmeten en de tweede doekpaal plaatsen. Omdat het doek altijd op de zijkant de paal verlaat, en het doek van de vorige doekpaal aan de andere zijkant wordt vastgemaakt, vertoont het doek op deze plaats een sprongetje van enkele cm. Dit wordt nauwkeurig afgemeten met enkele metserskoordjes.

7. Een metserskoordje om alles mooi op één lijn te krijgen

Van doekpaal tot doekpaal, of van doekpaal tot eindpaal, spannen we een metserskoord, om de juiste plaats van de tussenpalen te bepalen

8. De tussenpalen worden netjes op de juiste plaats gezet

Om een mooie spanning op het doek te krijgen plaatsen we de tussenpalen in een licht helling tegen het doek. Een kleine cm uit de rechte lijn tegen de metserskoord is de beste plaats voor de tussenpalen. Hierdoor gaat het doek mooi strak tegen de paaltjes aanspannen.

9. Goed meten op de hoek

De plaats van de hoekpaal is belangrijk. Alles goed afspannen en uitmeten is de boodschap, zodat het doek een mooie rechte hoek toont en mooi wordt opgespannen.

10. De hoekpaal wordt met een stevige beton vastgezet

De grootste trekkrachten van het systeem komen op de hoekpaal te staan. Een hele stevige verankering is noodzakelijk. De plaatsingskalibers worden rondom ingegoten met snelhardend beton.. Ook de hoekpalen worden onder licht helling naar het doek toe geplaatst. Dit zorgt voor een beter verdeling van de spankrachten.

11. Alle plaatsingkalibers geplaatst, tijd voor het monteren van de doekpalen

Als alle plaatsingkalibers zijn geplaatst en het snelbeton genoeg gehard is kunnen we de doekpalen monteren op de plaatsingsvoet.

12. Alles klaar voor de definitieve afstelling

Wanneer alle palen zijn verankerd en het snelhardend beton hard genoeg is kunnen we verder met de afstelling van het afschermdoek. Uit iedere doekpaal wordt het afschermdoek volledig uitgerold en op maat afgemeten aan de eindlat. Na het plaatsen van de eindlat en een laatste controle op de spanning van het doek, wordt het overtollig stuk doek aan de eindlat verwijderd.

13. Alle palen staan vast, het gras kan terug op zijn plaats

De betonvoeten zijn zo gemaakt dat we makkelijk het gras kunnen terugplaatsen om mooi rondom de palen te groeien. Alles netjes afgewerkt

14. Alle palen geplaatst, alles afgesteld en netjes opgeruimd

Op de foto hiernaast zie je het resultaat van een dag hard werk. Alle palen zijn verankerd en afgesteld waar nodig. Nu enkel nog de afschermdoeken uitrollen en klaar is kees. De vijver is veilig afgeschermd.

15. Een veilig afgeschermde vijver

Alle doeken uitgerold, de vijver is nu veilig afgeschermd.
De kinderen kunnen spelen, de ouders en grootouders zijn gerust

Seguröll

Roll out your Safety

Seguröll is een innovatief, vertikaal afscherming- systeem voor vijvers en zwembaden. Het opgespannen doek voorkomt dat kleine kinderen niet onder en niet over het doek heen kunnen. Op deze manier wordt verhinderd dat peuters, onbezonnen tot bij een waterpartij kunnen komen. Onze afscheiding voor vijver of zwembad, Seguröll, streeft naar veiligheid en gebruiksgemak, gecombineerd met een mooie degelijke afwerking.

Info vragen ?

Bezoek ons contactformulier

KLIK HIER

Professioneel ?

Geinteresseerd in ons product ?

Wij bieden ondersteuning en plaatsingsadvies aan professionelen.
Heb je interesse in ons product, zijn werkwijze en de plaatsingsvoorschriften ?
Maak je aan ons bekend via het professioneel contactformulier

Contact

Seguröll.com

Koning Albertlaan 26b
9990 Maldegem

info@seguroll.com
F. 050 71 73 52